Psilocybe Larvae: The Labyrinth of Penumbra

Pietarista tuleva, melodista tummaa metallia soittava bändi Psilocybe Larvae tekee kokeellista, doom-, black- ja death-vaikutteista metallia. Musiikillisia kokeiluja tekevät bändit ovat aina haasteellisia ja epäonnistumisen riski on uskomattoman suuri. Psilocybe Larvae vaikuttaa kuitenkin olevan yksi niistä teknisesti hyvistä tapauksista, joita ei pysty lokeroimaan yhteen genreen tai muottiin.

Bändin uusin levy, “The Labyrinth of Penumbra”, ilmestyi marraskuussa vuonna 2012. Levyn avausraita “Soul Trekking” ei ole ehkä kaikkein paras aloitusraita, sillä se on kokonaisuudeltaan hieman mitäänsanomaton, joskin teknisesti taidokas kipale. Sen sijaan heti seuraava biisi “Haunting” saa höristelemään korvia. Todella taitavaa musisointia. Kappale muistuttaa osaksi sinfonista metallia soittavaa pietarilaista Dominiaa, mutta puhtailla lauluosuuksillaan myös vanhaa kunnon norjalaista Borknagaria. Kappale on soljuvan sujuva ja toimii hyvin.

Shining Shambahla

Tunnustelu jatkuu herkullisena, kun “Shining Shambahla” lähtee soimaan. Tummaa, doomimaista fiilistelyä, ja biisin kertosäe sykäyttää. Tähänhän voisi jo tottua. “Trial By Fire” konemaisine alkukomppeineen nostaa vähän tempoa, joka kuulostaa hetken jopa industrial metal -meiningiltä. Muuten kappale ei koukuta riittävästi, joten täytebiisifiilis tulee väistämättä. “Into the Labyrinth” on melko menevää, opethmaista kikkailua. “Contemplation” taas on näppärä välisoiton omainen biisi.

Seitsemäs kappale “Fortress of Time” on jo sitä tarttuvaa Psilocybe Larvaeta, jota tahdoinkin kuulla. Hyvin toimivaa, hienosti kuljetettua ja eeppistä menoa. Toiseksi viimeinen biisi “River of Remembrance” on vähän tylsä, ja puudutus iskee luihin ja ytimiin. Levyn päättää “No Escape”, joka sisältää jopa jonkin verran kunnon mättö-heavyä, mutta myös yllättävän paljon mukavasti turruttavaa chillailua.

Shambala - Uncharted

Tämän tyyppisessä musiikissa kilpailu on kovaa, ja vain bändin “Haunting” ja “Shining Shambahla” pärjäävät kisassa. Soittotaitoa löytyy, ja levy on todellinen tekninen mestariteos. Melodiakokonaisuuksissa ja rakenneratkaisuissa on kuitenkin vielä parantamisen varaa. Useamman kuin kahden kappaleen pitää iskeä, jotta pitkäsoitosta tulee kokonaisuutena miellyttävä.

The Labyrinth of Penumbra:

1. Soul Trekking
2. Haunting
3. Shining Shambhala
4. Trial By Fire
5. Into The Labyrinth
6. Contemplation
7. Fortress Of Time
8. River Of Remembrance
9. No Escape

Psilocybe Larvaessa soittavat:

Larv (laulu ja kitara)
Andrew (kitara)
Dmitry (kosketinsoittimet)
Alex (basso)
Alan (rummut)