GarageBand vs. Stagelight

Jos omistat Macin, joko pienen iPadin tai isomman kannettavan, puhumattakaan pöytäkoneesta, voit helposti ryhtyä säveltämään ja nauhoittamaan musiikkia GarageBandin avulla. Softassa on kaikki mitä tarvitset: suurella kädellä erilaisia virtuaalisoittimia sekä moniraitanauhuri!

GarageBand sisältää suuren valikoiman realistisia samplattuja soittimia ja syntikoita. Voit siis äänittää ohjelmaan suoraan ulkopuolelta esimerkiksi kitarasoolot tai syntikkaraidat USB-liitännän kautta, tai voit käyttää softan laajaa kirjastoa ja valita sopivimmat kilkkeet palapeliisi.

Rock sekä

Oman kitarasoolon äänittäminen mukaan raidalle varmasti kiinnostaa kaikkia wanna-be-tiluttelijoita, sillä GarageBand sisältää liudan omia vahvistinmallinnuksia: Marsulta (Marshall Amplification), Orangelta (Orange Music Electronic Company) sekä Fenkulta (Fender Musical Instruments Corporation). Kun tähän vielä lisätään mahdollisuus käyttää viittä yhtäaikaista simuloitua efektiä, on hevi-miehen unelma lähellä!

Seuraavaksi lohdutuksen sanoja PC:n omistajalle: et sinäkään joudu pyörittelemään peukaloitasi turhaan, sillä vastaavanlainen softa PC:lle on jo olemassa: Stagelight! Demoversio ainakin löytyy jo netistä.

stagelight-thumb

Stagelight sisältää eri genrejä: Hip hop, Dub step, House, Pop, Rock sekä Country, joista sen parhaan (Rock) valittuaan voikin siirtyä eteenpäin luomaan jotain kaunista.

Musiikin tekeminen sujuu samaan tapaan kuin GarageBandissä, joko virtuaalisia tai oikeita soittimia käyttämällä (MIDI tai Audio), tai jopa tuomalla softaan .wav -tai mp3-fileitä editoitavaksi.

Mikä voisi olla tämän helpompaa? Softan kehittäneen Open Labsin tuotepäällikön sanoin “vain CPU ja RAM ovat rajoitteina”, jos se nyt ketään kiinnostaa.