Rock Band (pelisarja)

Pelisarja nimeltä Rock Band näki päivänvalon vuonna 2007. Siitä lähtien peliä on myyty maailmanlaajuisesti eri konsoleille, mm. Xbox 360:lle, Playstation 3:lle sekä Wii:lle. Peli on siis oma itsensä eikä esimerkiksi laajennus- tai jatko-osa Guitar Herolle, peliohjaimetkaan eivät toimi ristiin, mikä on valitettavaa.

Rock Bandista on julkaistu myös jatko-osia, mm. Rock Band 2, eri vuosikymmenien osat (1960-, 1970-, 1980-, 1990- ja 2000-luku) sekä Bonus- ja Eurooppaversion lisäkappaleet.

Rock Bandissä nimensä mukaisesti soitetaan kavereiden kanssa virtuaaliyhtyeessä, myös muilla soittimilla kuin Guitar Herossa kitaralla: ohjaimina ovat neljälle pelaajalle siis kitaran (myös bassokitara) lisäksi rummut ja mikki.

1236327606_gh_greatest_hits__clive_winston_rocking_out

Kitaran korvikkeena toimii Fender Stratocaster, rummuissa on neljä padia ja jalkapedaali. Rumpuja soitetaan “kevytkapuloilla”, mikä voi vannoutuneesta hevarista tuntua hieman “hipelöinniltä”, mutta tymäkät soundit takaavat aidon tunnelman. Pelissä on myös ns. Solo tour mode, jossa valitaan yksi soitin tiukkaan sooloiluun.

Muutamia kipaleita mainitakseni peleistä löytyy mm. Queens of the Stone Agen “Go with the Flow”, The Stokesin “Reptilia”, Nine Inch Nailsin “The Hand That Feeds”, Red Hot Chili Peppersin “Dani California”, The Killersin “When You Were Yound”, Foo Fightersia, Metallicaa, Nirvanaa, Holea, Beastie Boysia, Radioheadia, Bon Jovia, Iron Maidenia, Kissiä, Bostonia, Deep Purplea, The Policea, The Whota ja jopa Aerosmitia. Luulisi näillä pärjäävän hetken aikaa!