Lordi – Euroviisujen Suomi-sankari

Vuonna 2006, toukokuun 20. päivä, jokin muuttui suomalais essa musiikkikentässä ja voisinpa väittää että yhteiskunnassakin. Hevirokkia soittava yhtye nimeltä Lordi voitti Euroviisut, joiden voittoa oltiin himoittu sitten Euroviisujen perustamisen. Tuohon saakka kilpailun voittamisesta oltiin lähinnä vitsailtu, ennemmin helvettikin jäätyisi kunnes Suomi voittaisi koko Euroopan laulukilpailun.

Voitto irtosi kaikkein parhaimmalla tavalla. Uusi komea piste-ennätys ja peräti kahdeksalta maalta täydet 12 pistettä ei varmasti jätä mitään jossittelun varaan. Pisteitä tuli finaalissa peräti 292. Tuo ennätys lyötiin kuitenkin vuonna 2009 kun Norjan Alexander Rybak rohmusi huikeat 387 pistettä.

Lordi kuitenkin voitti ja Hard Rock Hallelujah soi sen jälkeen kaikkialla. Järjestettiin kieltämättä upeat torijuhlat, johon osallistui kymmeniä tuhansia katsojia. Puhutaan jopa 80 000 katsojasta. Ääni oli ennen kisoja ollut kellossa hieman toisenlainen ja monet epäilivät Lordin pärjäämismahdollisuuksia. Monelle ottikin koville se, että Suomen ensimmäinen ja luultavasti pitkään aikaan ainoa voitto Euroviisuissa tuli nimenomaan hevirockilla ja monsterinaamareilla. Voitto mikä voitto.

Lordi

Euroviisuissa voi kuitenkin jokainen katsojakin selviytyä voittajana. Esimerkiksi Betssonin vedonlyöntipalvelun kautta jokainen katsoja pääsee lyömään vetoa oman suosikkinsa puolesta ja noissa vedoissa voi usein netota useampia satasia, riippuen tietenkin omasta panostuksesta.

Suomen kerroin oli varmasti ennen vuoden 2006 voittoa suuri, mutta kerroin putosi viimeistään semifinaalin jälkeen, jonka Lordi myös voitti.

Euroviisut lähestyvät jälleen ja varmasti kun saamme kaikkien maiden kilpailukappaleet kuunteluun, saamme myös Betssonille kertoimet joilla voi lyödä jälleen vetoa voittajasta. Suomen kerroin on varmasti jälleen todella iso, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Sanovat että salamakaan ei voi osua kahta kertaa samaan kohtaan, mutta Suomella sentään on hieman paremmat todennäköisyydet voittoon. Lordi ei luultavasti tule tällä kertaa osallistumaan viisukarsintoihin, mutta annetaan välillä muille mahdollisuus voittaa.